SAVVY
MARKETING- & DESIGN TOOLS

MARKETING & DESIGN TOOLS

“Success doesn’t come from what you do occasionally, but from what you do consistently”

In de creatieve beroepen, zoals designer, marketeer en communicatiespecialist, is de tijd van uren of zelfs dagen besteden aan het ontwikkelen van visuele content voor traditionele platformen voorbij! Digitale platformen hebben de manier van interactie en communicatie, en dus ook de manier waarop bedrijven hun klanten bereiken, veranderd. Dit heeft geleid tot een verschuivingin creatieve elementen – van hoe digitale content gecreëerd wordt tot hoe deze gebruikt wordt en waar. Artificial intelligence zal dit landschap nog sneller veranderen.

VISUELE CONTENTCREATIE

Visual content is een vorm van communicatie waarbij een boodschap wordt overgebracht in de vorm van beeld. De kracht van visuele content is dat het laagdrempeliger en overtuigender is dan tekst. Het is een enorm effectieve manier van communicatie. Dit komt doordat beeld 60.000 keer sneller wordt verwerkt door onze hersenen dan tekst.

WAT VOOR VISUELE CONTENT?

  • FOTOGRAFIE: Gebruik foto’s i.c.m. tekst en overtuig! (Onthoud: geen cliché, geen slechte kwaliteit, geen praatje plaatje – veerkracht is niet per se een veer bijvoorbeeld)
  • VIDEO: video’s zijn effectief voor het presenteren van een probleem en het tonen van oplossing die jouw product/dienst biedt. Daarnaast kan je beter je brandoverbrengen omdat het een emotie teweegbrengt. Video is booming!
  • INFOGRAPHICS: makkelijk data en statistieken weergeven of gewoon om complexiteit te versimpelen.
  • PRESENTATIES: Presentaties worden gebruikt voor grotere/meerdere onderwerpen. Erg effectief om mensen engaged met je content te houden.
  • ILLUSTRATIES: Strak of speels, een illustratie is effectief. Echter roept het vaak minder emotie op dan een foto of een video.
  • SCREENSHOTS /DEMO: je publiek inzicht geven in je dienst/product vanuit een ander perspectief. Je kan je claims ondersteunen. Bijv. door het aantal sales of reviews o.i.d. te tonen.
  • MEMES: Positieve emoties uitlokken bij je doelgroep. Humor is altijd effectief.
  • ANIMATED POST: een visual met animaties erin verwerkt. Inkomende tekst, een zoom op een foto etc.
  • GIFS: dat lijkt weer helemaal hot te zijn. In de jaren ’90 stonden Power- Points er vol mee en in 2000 was het ouderwets, in presentatieland en online is het terug van weggeweest.

FEITEN

SNELLER

Visuele content wordt 60.000 keer sneller verwerkt.

EMOTIE

Een post met een afbeelding roept een bepaald ‘gevoel’ op, een gevoel dat ervoor zorgt dat de attitude verandert ten opzichte van het merk.

EFFECTIEVER

65% van de mensen zijn visual learners, daarnaast is 90% van de informatie die binnenkomt in het brein visueel. Het is dus logisch te gebruiken waar mensen van nature psychologisch tot aangetrokken zijn

MEER RESULTAAT/BEREIK

Visuele content wordt vaker gedeeld, dus meer exposure van het merk.

WAT VOOR DESIGN TOOLS KAN JE GEBRUIKEN?

Een nieuw decennium is aangebroken. Het decennium dat we achter ons laten is er één waarin enorm veel innovatie heeft plaatsgevonden op het gebied van technologische ontwikkelingen (AI, VR) en daarom ook de manier van presenteren. Daarnaast is een nieuwe realiteit ontstaan waarin snel mooie (visuele) content creëren belangrijk is. Je ziet ook daardoor steeds meer platformen ontstaan waarmee je dit kan bereiken. Een aantal hiervan zullen in deze blog worden besproken. Ook bij Present Savvy (partner) heeft er veel innovatie plaatsgevonden. Zo hebben zij nieuwe tools ingezet om presentaties nog memorabel te maken! Zij hebben in 2019 bijvoorbeeld een nieuwe tool van Prezi gebruikt, namelijk Prezi Video, die in deze blog verder uitgelicht zal worden. Ook hebben ze in het afgelopen decennium meerdere informatieve blogs gelanceerd, zoals Ons Creatief Landschap Verandert, Snel! en De Magie van de Metafoor. In Present Savvy’s eerste blog van het nieuwe decennium zetten ze volgens ons enkele tools en trend van 2020 op een rijtje, net als ze vorig jaar gedaan hebben.

PREZI VIDEO

Het creëren van video’s om een boodschap over te brengen op je publiek is een trend. De mogelijkheden worden steeds groter en gekker. Prezi heeft goed op deze trend ingespeeld door het lanceren van een nieuwe tool, genaamd Prezi Video. Dit is een videocreatie tool waarin je jezelf en je visuals (je presentatie) tegelijkertijd op het scherm ziet. Dit kan live, maar je kan het ook opnemen. Dit klinkt misschien een beetje vaag, dus we hebben hiernaast/boven een voorbeeldje bijgevoegd zodat je er een beter beeld bij krijgt

CANVA

Eén van deze tools (de meest bekende tool) is Canva. Met Canva kan je bijna alles creëren wat met visual content te maken heeft: een logo, visite kaartje, social media visuals, posters, uitnodigingen, etc. Het enige wat je niet met Canva kan maken is video’s. Canva heeft een drag-and-drop systeem en dat maakt het maken van visuals erg makelijk. je hebt geen kennis van technologie nodig! Er zijn
een paar tools die op Canva lijken, Visme bijvoorbeeld. Als je kon merken aan onze vergelijking heeft Visme meer mogelijkheden dan Canva. Dit is waarom wij het hebben over Visme in onze training.

ADOBE SPARK

De Adobe familie is de holy grail onder de designtools, maar door de opkomst van de vele online tools is dit langzamerhand aan het veranderen. Adobe speelt gelukkig goed in op de behoeften van de markt (snel mooie content creëren). Ook zij hebben nieuwe tools uitgebracht; drie tools die onder Adobe Spark vallen (Spark Post, Spark Video en Spark Page). Met Adobe Spark kun je eenvoudig social graphics, webpagina’s en korte video’s maken.

VISME

Visme is een tool die je helpt visualisaties te maken in de vorm van presentaties, infographics of andere
visuele content en speelt goed in op de trend van snel mooie content maken. Visme biedt templates,
grafische elementen en foto’s aan waarmee je content kunt creëren. Met Visme kun je ook sociale media
graphics, website/blog graphics, printables (bijv. posters, flyers, business kaartjes) en documenten (bijv. reports, nieuwsbrieven, ebooks) maken

LIEVER UITBESTEDEN?

Zoals jullie waarschijnlijk hebben kunnen zien, komt er nogal wat bij kijken om niet alleen een effectieve marketingstrategie op te zetten, maar deze ook consistent uit te voeren en bij te blijven stellen. Zeker wanneer je niet de juiste (of niet genoeg) specialisten in huis hebt, is dit een flinke uitdaging. Als externe marketingafdeling vormen wij een sterke marketingeenheid en kunnen we jullie ondersteunen op alle vlakken van marketing & design. Daarnaast zorgen we altijd voor een transparante en concrete rapportage, zodat jullie altijd inzichtelijk hebben wat de werkzaamheden die wij hebben uitgevoerd jullie opleveren. Kortom: we zijn jullie dedicated marketingcollega’s, maar dan op afstand!

Herkennen jullie je in het bovenstaande profiel en zijn jullie benieuwd wat wij als Savvy Department voor jullie kunnen betekenen? Bekijk dan hier de lijst met taken die je aan ons zou kunnen uitbesteden of scroll hier door de cases van bedrijven waar wij als externe marketingafdeling fungeren.

BEKIJK OOK

DOWNLOAD PDF

MARKETING & DESIGN TOOLS

SAVVY DEPARTMENT

DOWNLOAD PDF

TIPS VOOR EEN EFFECTIEVE MARKETING- EN DESIGNSTRATEGIE

SAVVY DEPARTMENT

DOWNLOAD PDF

MARKETING: KOSTEN OF INVESTERINGEN?

SAVVY DEPARTMENT

SAVVY DEPARTMENT

Behoefte aan een paar extra handen (of twee)? Je kan ons letterlijk zien als jouw (externe) marketing- & design-afdeling. Naast alle werkzaamheden die we voor jullie oppakken op het gebied van visualiseren en design onderhouden we ook de contacten met jullie leveranciers en ondersteunen we onder andere bij het organiseren van een foto-/videoshoot.

SAVVY SUPPORT

Hebben jullie behoefte aan support als het aankomt op design & marketing? We are here for you! Van trainingen op het gebied van visualiseren en design tot het ontwerpen van website visuals, jullie kunnen bij ons terecht als jullie nét dat zetje nodig hebben om jullie plannen te verwezenlijken.

SAVVY BACK-UP

Af en toe snel werk over de schutting kunnen ‘gooien’, hoe fijn is dat? Wij kunnen de back-up zijn voor wanneer je even met je handen in je haar zit, maar ook klaarstaan om die laatste slides te upgraden, drukwerk te versturen of gewoon even een nieuw visitekaartje aan te maken.

SAVVY CREDITS

Vinden jullie direct het huwelijksbootje instappen een te grote commitment?  Je kan ook met ons daten: we stellen samen een vast budget vast waarbinnen wij ingezet kunnen worden. Op deze manier kunnen jullie op een simpelere manier werkzaamheden aan ons uitbesteden zonder veel overleg of een aparte budgetplanning, wat natuurlijk uiteindelijk voordeliger is (zowel wat betreft tijd als budget). Als de dateperiode dan bevalt, kan er altijd over verloven gepraat worden!