CONSTRUCTIEVE
MARKETING-& DESIGN AFDELING

TIPS VOOR EEN EFFECTIEVE MARKETING- EN DESIGNSTRATEGIE

“Success doesn’t come from what you do occasionally, but from what you do consistently”

Om een succesvol bedrijf neer te zetten is het enorm belangrijk om consistent te zijn in alles wat je doet, zeker als het gaat om de uitingen die je als bedrijf naar buiten brengt. Maar als er iets lastig is, is het wel consistent zijn… Want daar komt vaak meer bij kijken dan je in eerste instantie had verwacht.

Jullie herkennen het vast wel:

  • Het kost (heel) veel tijd om waardevolle content te maken die er ook nog eens aantrekkelijk uitziet
  • Het is niet makkelijk om de juiste creatieveling te vinden die het juiste specialisme heeft en het werk kan oppakken zoals jullie voor ogen hebben
  • Het past niet in jullie planning om iedere week meerdere keren jullie bedrijf zichtbaar te maken
  • De online wereld verandert snel en het lijkt alsof er iedere week weer een nieuwe tool, een nieuw algoritme of een nieuwe feature is waar jullie op moeten inspelen
  • Het is niet goedkoop om de marketing en het design van jullie uitingen uit te besteden.
  • Het is vaak niet duidelijk wat alle effort die jullie in je marketing steken jullie nu precies oplevert. Wat is nu eigenlijk de Return On Investment (ROI)?

 

In onze samenwerking met klanten kwamen we er geregeld achter dat bedrijven enorm vaak tegen deze uitdagingen aanliepen. Daarom hebben wij, op basis van de ervaringen die we hebben opgedaan met onze klanten, in ieder geval wat fijne tips voor jullie om te beginnen met het leggen van de funderingen van jullie marketingafdeling. Aan de hand hiervan kunnen jullie goed inschatten wat jullie zelf kunnen oppakken en welke werkzaamheden/taken jullie wellicht kunnen uitbesteden.

EEN INVENTARISATIE MAKEN

Om erachter te komen hoe jullie de basis kunnen leggen voor uitingen die jullie helpen de consistentie van jullie bedrijf te waarborgen, is het belangrijk dat jullie goed kijken naar jullie doelgroep. Jullie maken je uitingen immers voor hen, dus het is essentieel dat jullie goed in kaart brengen uit wie jullie doelgroep bestaat, waar hun behoeften liggen en waar jullie hen kunnen vinden. Daar gaan wij jullie bij helpen

 

1. WIE?

Stel vast wie jullie doelgroep is: als jullie 3 klantprofielen zouden moeten omschrijven van mensen die onder jullie doelgroep vallen, hoe zien die er dan uit? Wat voor type mensen zijn dit? Waar liggen hun uitdagingen, hun behoeften? Geef ieder van deze klantprofielen een eigen naam zodat jullie makkelijker naar je klantprofielen kunnen verwijzen bij het opstellen/uitwerken van jullie marketingstrategie.

 

2. WELKE STAPPEN?

Stel vast welke stappen jullie doelgroep doorloopt om jullie te vinden: wat doen jullie op dit moment op de kanalen waarop jullie doelgroep actief is? Waar kunnen ze jullie nog meer vinden? Wat kunnen ze bij jullie precies kopen? En hoe ziet dat proces eruit als ze een aankoop willen doen?

 

3. WAAR?

Stel vast waar jullie je doelgroep kunnen bereiken: doe onderzoek naar waar jullie je klanten zouden kunnen vinden. Zitten zij vooral online? En welke kanalen gebruiken ze dan? Vind je ze via LinkedIn, Facebook of Instagram? Of gebruiken zij vooral zoekmachines? Of zijn ze misschien wel veel minder actief online?

 

4. WELKE MOGELIJKHEDEN?

Stel vast welke mogelijkheden er nog liggen: wat zouden jullie nog meer kunnen doen op de kanalen waarop jullie doelgroep actief is?

DE FUNDERING BOUWEN

Nadat jullie alle bovenstaande vragen uitgebreid voor jezelf hebt beantwoord, kunnen jullie concrete stappen gaan zetten om consistentie door te voeren in jullie bedrijf. Daar hebben wij een praktisch stappenplan voor opgesteld waarmee jullie je bedrijf kunnen klaarstomen voor een geoliede marketingstrategie.

 

1. AANSPREEKPUNT

Maak een vast emailadres aan voor marketing- & design gerelateerde werkzaamheden. Dit maakt het makkelijker voor personeel om wensen door te sturen en één aanspreekpunt te hebben. Jullie kunnen er dan voor kiezen om een van jullie medewerkers verantwoordelijk te stellen voor dit mailadres.

 

2. OVERZICHT

Zorg dat er overzicht komt. Werk bijvoorbeeld met online tools die voor degenen die erbij moeten kunnen toegankelijk zijn, zoals Trello of Evernote. Deze tools kunnen helpen bij het creëren van inzicht voor bepaalde projecten, jullie wishlist van taken die nog eens moeten worden opgepakt, taken die op korte termijn moeten worden uitgevoerd en taken die jullie kunnen uitbesteden.

 

3. INVENTARISATIE

Trek een à twee dagen uit om een inventarisatie te maken van de marketing- & designtaken en -verantwoordelijkheden binnen jullie bedrijf. Wij werken zelf altijd met een fijne checklist, zodat je zeker weet dat je geen elementen over het hoofd ziet. Waar staan bijvoorbeeld de visitekaartjes opgeslagen? Wat wordt er gedrukt en wie is daar verantwoordelijk voor? Hoeveel versies van jullie bedrijfspresentatie zijn er in omloop? Waarin zou de marketingafdeling ondersteuning kunnen bieden aan Operations? Denk bijvoorbeeld aan het communiceren van storingen/openingstijden of lanceringen van nieuwe producten/diensten.

 

4. PLANNING

Maak op basis van alle bovenstaande punten een overzichtelijke en toegankelijke content planning, zodat het transparant is waar jullie mee bezig zijn en wie verantwoordelijk is voor welke taak. Deze content planning kan je intern delen met de verantwoordelijke medewerkers.

LIEVER UITBESTEDEN?

Zoals jullie waarschijnlijk hebben kunnen zien, komt er nogal wat bij kijken om niet alleen een effectieve marketingstrategie op te zetten, maar deze ook consistent uit te voeren en bij te blijven stellen. Zeker wanneer je niet de juiste (of niet genoeg) specialisten in huis hebt, is dit een flinke uitdaging. Als externe marketingafdeling vormen wij een sterke marketingeenheid en kunnen we jullie ondersteunen op alle vlakken van marketing & design. Daarnaast zorgen we altijd voor een transparante en concrete rapportage, zodat jullie altijd inzichtelijk hebben wat de werkzaamheden die wij hebben uitgevoerd jullie opleveren. Kortom: we zijn jullie dedicated marketingcollega’s, maar dan op afstand!

Herkennen jullie je in het bovenstaande profiel en zijn jullie benieuwd wat wij als Savvy Department voor jullie kunnen betekenen? Bekijk dan hier de lijst met taken die je aan ons zou kunnen uitbesteden of scroll hier door de cases van bedrijven waar wij als externe marketingafdeling fungeren.

BEKIJK OOK

DOWNLOAD PDF

TIPS VOOR EEN EFFECTIEVE MARKETING- EN DESIGNSTRATEGIE

SAVVY DEPARTMENT

DOWNLOAD PDF

MARKETING: KOSTEN OF INVESTERINGEN?

SAVVY DEPARTMENT

DOWNLOAD PDF

MARKETING & DESIGN TOOLS

SAVVY DEPARTMENT

SAVVY DEPARTMENT

Behoefte aan een paar extra handen (of twee)? Je kan ons letterlijk zien als jouw (externe) marketing- & design-afdeling. Naast alle werkzaamheden die we voor jullie oppakken op het gebied van visualiseren en design onderhouden we ook de contacten met jullie leveranciers en ondersteunen we onder andere bij het organiseren van een foto-/videoshoot.

SAVVY SUPPORT

Hebben jullie behoefte aan support als het aankomt op design & marketing? We are here for you! Van trainingen op het gebied van visualiseren en design tot het ontwerpen van website visuals, jullie kunnen bij ons terecht als jullie nét dat zetje nodig hebben om jullie plannen te verwezenlijken.

SAVVY BACK-UP

Af en toe snel werk over de schutting kunnen ‘gooien’, hoe fijn is dat? Wij kunnen de back-up zijn voor wanneer je even met je handen in je haar zit, maar ook klaarstaan om die laatste slides te upgraden, drukwerk te versturen of gewoon even een nieuw visitekaartje aan te maken.

SAVVY CREDITS

Vinden jullie direct het huwelijksbootje instappen een te grote commitment?  Je kan ook met ons daten: we stellen samen een vast budget vast waarbinnen wij ingezet kunnen worden. Op deze manier kunnen jullie op een simpelere manier werkzaamheden aan ons uitbesteden zonder veel overleg of een aparte budgetplanning, wat natuurlijk uiteindelijk voordeliger is (zowel wat betreft tijd als budget). Als de dateperiode dan bevalt, kan er altijd over verloven gepraat worden!