TOOLS TO WATCH -
2023

TOOLS TO WATCH 2023

Als presentation boutique studio zitten we graag bovenop de nieuwe trends en tools in de wereld van (presentatie) design. Daarom delen we ook altijd met veel plezier de tools van het jaar waarvan wij vinden dat je ze sowieso een keer moet uitproberen. Maar er zijn ook tools die pas net hun intrede in de wereld hebben gemaakt die ook zeker de moeite waard zijn. Daarom delen we in deze blog graag wat ‘tools to watch’ met je voor 2023. Geloof ons, deze tools gaan dit jaar waarschijnlijk nog gave stappen maken die je zeker niet wil missen…

Tool 1: Yoodli

Wil jij jouw online presenteerskills naar the next level tillen? Dan is Yoodli absoluut een tool die je moet uitproberen. Yoodli is een AI tool die jou analyseert terwijl je spreekt. Je zou Yoodli dus ook kunnen zien als een online presentatiecoach. Je kan de statistieken terugzien van bepaalde spreekgewoonten – het gebruik van vullers zoals ‘eh’, ‘zeg maar’, etc. – maar ook jezelf door middel van spellen uitdagen om nieuwe woorden in je speech te verwerken. Daarnaast vind je op het platform cursussen en leerzame video’s gemaakt door sprekers, coaches en andere experts in het veld. Ideaal dus als jij jouw (online) spreekvaardigheden wil verbeteren!

TOOL 2: FLIXEL - CINEMAGRAPH PRO

Een tool die wij al een tijdje geleden ontdekten, maar nu steeds geavanceerder wordt, is de Cinemagraph Pro functie van Flixel. Deze super handige tool geeft je de mogelijkheid om je video’s zo te bewerken dat slechts een deel van het beeld beweegt. Dit is een hele gave tool om te gebruiken voor presentaties en social posts, want op deze manier kun je op een hele speelse en visuele manier nadruk leggen op wat er uitgelicht moet worden in het beeld. Een unieke kijk op visueel storytelling en eentje die je zeker eens moet uitproberen, dus!

Tool 3: PRODUCT HUNT

Een keer een tool met een hele andere insteek, maar wel eentje die nog eens heel waardevol kan blijken: Product Hunt. Product Hunt is precies wat de naam al zegt: een platform wat constant aangeeft wat de nieuwste producten zijn die je echt niet mag missen. Van toffe websites en innovatieve apps tot technische creaties, je vindt alles wat Product Hunt de moeite waard vindt terug op hun website. Ideaal dus voor als je even vastloopt in je aanpak voor je nieuwe presentatie of inspiratie op wil doen voor de app die je aan het ontwikkelen bent. Feitelijk een grote digitale speeltuin, dus. Daar houden we van!

 

Product Hunt blog afbeelding Savvy Department

TOOL 4: DALL-E

Hoe ideaal zou het zijn als je een idee in je hoofd hebt wat je zelf niet visueel kan uitwerken, maar er wel een tool is die jouw gedachten precies kan vertalen naar een illustratie? Het bestaat: Dall-E is een AI-tool die realistische afbeeldingen en kunst kan maken op basis van een uitgewerkte omschrijving. Je kan verschillende concepten, attributen en zelfs verschillende stijlen toepassen op het beeld wat je voor je ziet en dan doet Dall-E het werk. Handig als je geen kei bent in illustreren, maar wel een creatief brein hebt, vind je ook niet?

BEKIJK OOK

DOWNLOAD PDF

JOUW MERK POSITIONEREN MET EEN VAN DE ARCHETYPEN

SAVVY DEPARTMENT

DOWNLOAD PDF

TIPS VOOR EEN EFFECTIEVE MARKETING- EN DESIGNSTRATEGIE

SAVVY DEPARTMENT

DOWNLOAD PDF

MARKETING: KOSTEN OF INVESTERINGEN?

SAVVY DEPARTMENT

DOWNLOAD PDF

MARKETING & DESIGN TOOLS

SAVVY DEPARTMENT

SAVVY DEPARTMENT

Behoefte aan een paar extra handen (of twee)? Je kan ons letterlijk zien als jouw (externe) marketing- & design-afdeling. Naast alle werkzaamheden die we voor jullie oppakken op het gebied van visualiseren en design onderhouden we ook de contacten met jullie leveranciers en ondersteunen we onder andere bij het organiseren van een foto-/videoshoot.

SAVVY SUPPORT

Hebben jullie behoefte aan support als het aankomt op design & marketing? We are here for you! Van trainingen op het gebied van visualiseren en design tot het ontwerpen van website visuals, jullie kunnen bij ons terecht als jullie nét dat zetje nodig hebben om jullie plannen te verwezenlijken.

SAVVY BACK-UP

Af en toe snel werk over de schutting kunnen ‘gooien’, hoe fijn is dat? Wij kunnen de back-up zijn voor wanneer je even met je handen in je haar zit, maar ook klaarstaan om die laatste slides te upgraden, drukwerk te versturen of gewoon even een nieuw visitekaartje aan te maken.

SAVVY CREDITS

Vinden jullie direct het huwelijksbootje instappen een te grote commitment?  Je kan ook met ons daten: we stellen samen een vast budget vast waarbinnen wij ingezet kunnen worden. Op deze manier kunnen jullie op een simpelere manier werkzaamheden aan ons uitbesteden zonder veel overleg of een aparte budgetplanning, wat natuurlijk uiteindelijk voordeliger is (zowel wat betreft tijd als budget). Als de dateperiode dan bevalt, kan er altijd over verloven gepraat worden!